2019. nov 20.

Moslékkoalíció Terézvárosban 3.,

írta: andrassyut134
Moslékkoalíció Terézvárosban 3.,

Ugyan kinek az érdeke...?

Ott tartunk tehát, hogy Soproni Tamás momentumos polgármester és a pártja nem tehet arról, hogy  antidemokratikus és vérlázító személyi döntések születtek a terézvárosi önkormányzatban. Az persze önmagában is vicces, hogy egy polgármester képtelen átvinni az akaratát az általa irányított koalíción. De tegyük fel, hogy nem hazudik – bár a kampányban Terézvárosra zúdított hazugságcunami alapján nagy jóindulat kell ehhez a feltételezéshez –, akkor viszont máshol, másoknál kell az okokat keresni.

A korábbi testület egyetlen jelenleg koalíciós tagja Heltai László, az LMP budapesti elnöke. Őt érhette akkora sérelem az elmúlt években, hogy bosszúért szomjazott? Nehéz elhinni, mert ő bizottsági elnök volt, s több párttársa kapott pozíciót 2010 és 2014 között. Ennek ellenére képes lehet rá, hiszen többször is bevédte a testületi üléseken a kétszeresen elítélt Hatvani Csabát. S vígan hazudozott a kampányban ő is arról, hogy "zsebkendőnyi területtel sem nőtt a zöldfelület nagysága Terézvárosban 2010 óta", holott neki tudnia kellene, hogy mennyit zöldült, szépült a kerület.

Akkor a DK-sok fúrták meg a korrekt megállapodást? Miyazaki Jun, az Óbudáról idevezényelt videójáték-szakértőnek ugyan mi oka lehetett volna erre? Inkább hálás lehetne Bundula Csabának, a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjének, aki megvédte a lakók lincseléstől, amikor egy lakóház sorsáról szóló fórumon elkezdett politizálni. Vagy Kecskés Balázs, a második kerületből importált DK-s figura a "bűnös"? Nem hinnénk, ő még térképpel közlekedik Terézvárosban, fogalma sincs a korábban itt történtekről. Netán a harmadik gyurcsányista, Szász Károly? Róla is nehéz mindezt feltételezni, mert őt csak az érdekelte az elmúlt pár évben, hogy megbuktassa a pártja helyi vezetőit, mindig megkapja az önkormányzati élelmiszer-csomagot, az övé legyen a legjobb szoba az önkormányzat siófoki üdülőjében, s hogy nyugodtan csápolhasson az önkormányzat által szervezett strandnapokon Csonka Pici és Szulák Andrea koncertjén.

S vannak még az MSZP-sek. A piacista Bálint György ennél valószínűleg nagyvonalúbb, s ő inkább a gazdasági területeken nyomul, mintsem, hogy ilyen piszlicsáré ügyekkel foglalkozzon. A laza csávó szerepét játszó Gaár Iván is inkább azzal lehet elfoglalva, hogy megírja a sok feljelentését és benyújtsa a keresetleveleit, mert az elmúlt hónapokban sokszor, sokan leírták, elmondták, hogy ő a 80-as évek végén egy bizonyos napon elővette a fényképezőgépét és bizonyos okokból fotókat csinált bizonyos emberekről, s ebből sokan arra következtettek, hogy... De lehet, hogy Szilágyi Erika volt a felbujtó, aki a kampányban szisszer néven ontotta magából az ordenáré ostobaságokat különböző blogokon? Róla pedig azért nem gondolnánk ezt, mert vele nagyon emberséges volt Hassay Zsófia 2010 és 2013 között, hiszen a volt polgármester asszony hozzájárult ahhoz, hogy Szilágyi – aki a Verók-éra idején sajtófőnökként védte az akkor már vállalhatatlan, s később elítélt szocialista és szabad demokrata figurákat – egy családi problémát követően ugyan fizetés nélküli szabadságon, de a polgármesteri hivatal állományában maradhasson még három évig, holott a szerepe alapján azonnal lapátra kellett volna tenni.

Valaki tudja hát a megoldást?

Szólj hozzá