2019. dec 17.

Moslékkoalíció Terézvárosban 9.,

írta: andrassyut134
Moslékkoalíció Terézvárosban 9.,

Soproni rosszul van a kettős kereszttől

Azt írja a Facebookon Soproni Tamás, hogy..., de inkább idézem:

"A hetekben területfoglalási engedéllyel fordult hozzánk a Mi Hazánk nevű Fidesz-csatlóspárt képviselője azzal, hogy a Nyugati téren kettős keresztet szeretne állítani. A kérelmet elutasítottam. Az elutasításnak semmi köze a keresztekhez vagy a kereszténységhez - ahogy a Mi Hazánknak sem. Amíg én vagyok a polgármester, a VI. kerületben nem fogja magát egy náci szellemiségű párt vallási jelképek mögé bújva reklámozni.Ez a párt szinte kizárólag cigányozással, zsidózással és egyéb kisebbségek elleni uszításokból él, ezzel keresi a népszerűséget. Terézvárosban ennek nincs helye, nem fogunk a kormánypárt kegyeit kereső kispályás náciknak reklámfelületet biztosítani."

Egy polgármesternek persze joga van eldönteni, hogy az általa vezetett településen kinek ad és kinek nem területfoglalási engedélyt, s ez még akkor is igaz, ha sokaknak nagyon nem tetszik, hogy száműzni szeretné a keresztet, s liberális szociáldemokrataként tűzzel-vassal irtja az övétől eltérő véleményeket.

Ám mégis van legalább két probléma. Az egyik az, hogy az elutasítás indokaként nem ezt írta meg a Mi Hazánknak, hanem arra hivatkozott, hogy a Nyugati tér "megjelölt időszakban való foglaltsága és megnövekedett használata miatt" utasítja el a kérelmet. Tehát Soproni Tamás egy általa aláírt hivatalos levélben hazudott, s ezt be is vallja.

A másik gond pedig az, ahogy Soproni a Mi Hazánkat minősíti. Persze lehet neki véleménye erről a pártról, s ez a vélemény lehet akár nagyon lesújtó is. Viszont megfeledkezik arról, hogy ő és párt-, illetve koalíciós társai nagyjából hasonlókat mondtak két évvel ezelőtt arról a Jobbikról is, amellyel összeálltak az önkormányzati választáson, s amely párttal együtt uralkodnak Terézvárosban.

De a politikai szélkakas/szélhámos Sopronitól megszokhattuk már, hogy a hatalomért bármire képes.

Szólj hozzá