2019. nov 26.

Moslékkoalíció Terézvárosban 4.,

írta: andrassyut134
Moslékkoalíció Terézvárosban 4.,

Soproni a laza csávó, aki kényszeresen hazudozik

Kockás ing, farmer, bordó tornacipő. Soproni Tamás így öltözik legszívesebben még most is, pedig már polgármester. Ebben a szerkóban mutatkozott be a polgármesteri hivatalnak, azaz a beosztottainak, így tartotta meg az október 23-i ünnepi beszédét is. Ezenkívül "kiafaszomozik" a televízióban, s nehezen barátkozik meg a "polgármester" megszólítással.

– Legyen inkább Soproni úr – javasolja a partnereinek és a testületi üléseken.

– Akkor inkább Tomi – reagál az ellenzék frakcióvezetője, de ez már nagyon nem tetszik neki.

Ugyanakkor ehhez a "nép egyszerű fia vagyok", "együtt vásárolunk a piacon", "leszámolok az elődeim urizálásával" stílushoz nagyon nem illik, hogy amikor nyilatkozik a sajtónak, kényszert érez, hogy orbitális hazugságokat mondjon. Legutóbb a merce.hu. újságírója váltotta ki belőle ezt az ingert.

Azt mondja Terézváros frissen megválasztott első számú vezetője, hogy nem érzi magáénak a polgármesteri irodát, mert a berendezés – a bordó bársonyborítású koloniál ülőgarnitúra-szett, a trónszerű, faragott karfájú szék, tömörfa szekrények és asztal, aranyszínű képkeretek – még egyértelműen az előző városvezetést idézi.

Nos, Tomi, a helyzet a következő. Ezt a bútort Hassay Zsófia, az előző polgármester megörökölte, nem változtatott semmin, csak a már teljesen elkopott szőnyeget cserélte ki. Az ő elődje, néhai Verók István – aki 2002 és 2010 között volt a polgármester – is beleült a készbe, ő azonban olívazöldről a jelenlegi bordóra kárpitoztatta át az ülőgarnitúrát. De még csak nem is az 1998-2002 között regnáló fideszes Farkas György stílusát "dicséri" a berendezés, hanem könnyen lehet, hogy még a rendszerváltás előtti időkből származik, de az, hogy 20 évesnél idősebb, az holtbiztos.

A cikkben azt is állítja, hogy "sikerült kitolni a kerületből mind kormánypárti, mind pedig ellenzéki oldalról azokat, akik bármilyen kétes ügyben érintettek". Tomi, mondj egy kormánypárti embert, aki bármilyen kétes ügyben érintett! Na, na, na, ugye, hogy nem tudsz ilyet?! Az persze igaz, hogy az ingatlanpanamában elítélt MSZP-sek nem indultak a választáson, de például Kékesi Tibor volt az ellenzék képviselője a helyi választási bizottságban, a kétszeresen elítélt Hatvani Csaba pedig már megjelent a tulajdonosi bizottság ülésén, s nyilván nem mint egyszerű érdeklődő...

Egyelőre ennyit az "igazmondó" Soproni úrról, de majd folytatjuk.

 

 

Szólj hozzá