2019. nov 28.

Moslékkoalíció Terézvárosban 6.,

írta: andrassyut134
Moslékkoalíció Terézvárosban 6.,

Tomi és Pavlov kutyája

Tomi, Tomi, Tomi, te tényleg olyan vagy, mint Pavlov kutyája. Csak te nem csorgatni kezded a nyálad, ha megszólal egy csengő, hanem valamilyen sajátos okból kényszert érzel a hazudozásra, amikor meglátsz egy újságírót, az orrod alá tesznek egy mikrofont. Ezt tetted az atv szerdai (2019. november 27.) reggeli műsorában is. S ez nagyon gáz, ha mindezt Terézváros polgármestereként műveled.

Vegyük sorra az állításaidat.

Azt mondtad a riportereknek, hogy te is találtál egy szekrényből kiesett csontvázat, a Jókai utcai mélygarázs ügyét, amely 2002-ben "került be a bútorba", s milliárdos költségekkel járhat a terézvárosi önkormányzatnak. Tekintsünk el attól, hogy az nem mély-, hanem kéreggarázs, de az már sokkal lényegesebb, hogy ez a történet minden, csak nem zűrös és sötét, amelyet eddig eltitkolt valaki, s te, a nagy leleplező feltártad volna az ügyet. Ajánlom, hogy érdeklődj, a polgármesteri hivatalban van több vezető, akik töviről hegyire el tudják neked magyarázni, miről van szó, s rájössz, hogy ebben semmi titkos dolog nincs, hiszen az elmúlt években megannyi tág körben megtartott megbeszélésen szó volt róla. Mi több, képviselő-testületi döntés is született a kérdésben, igaz, hogy – az önkormányzat gazdasági érdekének védelmében – zárt ülés keretében, de te polgármesterként megismerheted a határozatot. Az pedig főleg nem igaz, hogy milliárdos kára lehet ebből az önkormányzatnak, épp ellenkezőleg, ha nem szúrjátok el, akkor olcsón hozzájuthat Terézváros egy kéreggarázshoz.

Bodnár Zoltán megválasztásával – a vagyonkezelő élére került a nagymenő bankár – kapcsolatban is több csúsztatás és nettó hazugság elhagyta a szádat. Először is, amikor rákérdeztek a riporterek, hogy a személyi kérdésekben mennyire néztek utána az általatok javasolt ember múltjának, akkor elkented a választ, "elfelejtetted" megosztani a tévénézőkkel azt az információt, hogy ez nem mindig sikerül, ezért akartatok megszavazni alpolgármesternek egy olyan jobbikos fazont, aki épp a vádlottak padján ül, s ha nem figyelmeztet az ülésen benneteket a Fidesz frakcióvezetője, meg is választjátok. De azt sem kötötted Vujity Tvrtkóék orrára, hogy ugyan a brókerügyről nem kérdezte senki Bodnár urat – azért, mert az ellenzék biztos volt benne, hogy erre számít a rutinos bankár –, de azért kíváncsiak voltak a véleményére, hogy ő mint liberális politikus, a liberalizmus értékeinek szószólója, az eszményeinek a képviselője hogyan vélekedik arról, hogy az általa vezetett cég igazgatóságába és felügyelőbizottságába nem kerülhettek be ellenzéki képviselők, s ez hogy fér össze a demokráciafelfogásával. Bodnár válaszát érdemes egy külön bejegyzésben elemezni, itt legyen elég annyi, hogy ő is próbálta elkenni a dolgot, tőle szokatlanul nagyon gagyi választ adott. Az pedig tényleg szimpla hazugság, hogy a képviselők már az ülés elején, az akkor kiosztott előterjesztésből megtudták, kit javasolsz a cég élére, mert csak a 17. napirendi pont tárgyalásakor megtartott szünetben, tehát néhány perccel korábban kapták meg a dokumentumokat.

S volt képed úgy fogalmazni, hogy bár "viszonylag" jól áll gazdasági szempontból a kerület – mondhattad volna az igazságot is, hogy csaknem 15 milliárdos plusszal, tehát rengeteg pénzzel ülhettél bele a polgármesteri székbe –, a teljes koncepciótlanság, a városfejlesztés totális hiánya jellemezte az elmúlt kilenc évet. Tomi, te vagy nem vagy tisztában azzal, hogy honnan hova fejlődött Terézváros 2010-től napjainkig, vagy csak úgy csinálsz, mint aki nem tudja. Míg ugyanis a te koalíciós partnereid, a szocialisták lerabolták, lepusztították, eladósították a kerületet, addig az elmúlt kilenc évben megtelt a kassza, megújult a csarnok, a Hunyadi tér, a Benczúr kert, komoly fejlesztések történtek az óvodákban, iskolákban, orvosi rendelőkben, és még hosszasan sorolhatnám.

Bezzeg te aztán tudod, mi kell Terézvárosnak! De eddig csak a szakmaiatlan, komolytalan és hagymázas ötleteidről hallottunk. Meg arról, hogyan tömitek tele a haverjaitok zsebét.

Szólj hozzá